Please wait ...

More options 

Everyone sees Bali differently. Some love it for its bohemian beaches, others for its unique interpretation of Hindu culture. Some can spend days enjoying Bali’s spas, while others can’t get enough of its pristine countryside.  Our tour introduces you to Bali’s many facets, from temples, beaches, forests and farms to spas and villages filled with traditional crafts. So, which one will you fall in love with? 

En reise på Mekong er vakker natur, frodig fauna, fascinerende folkeliv og gamle kultursteder. Reisen starter i Siem Reap med de fantastiske tempelruinene i Angkor. Derfra seiler vi til Kambodsjas hovedstad Phnom Penh og videre til Vietnams største by; Ho Chi Minh City. 

Høydepunkter:

 • Fantastiske Angkor som står på UNESCOs verdensarvliste
 • Kambodsjas hovedstad 
 • Phnom Penh
 • Livet langs Mekongs bredder
 • Førsteklasses elvecruiseskip
 • Helpensjon og drikkevarer om bord inkludert
 • Pulserende Ho Chi Minh City
 • Cu Chi tunnelene fra Vietnamkrigen


Program

Dag 1, søndag 20. oktober
Oslo – Bangkok

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo Lufthavn om formiddagen. Sammen flyr vi med Thai Airways direkte til Bangkok. 

Dag 2, mandag 21. oktober
Bangkok – Siem Reap

Vi lander i Bangkok ved sekstiden om morgenen og flyr kort tid etter videre til Kambodsja. Flytiden til Siem Reap er en time. På flyplassen blir vi møtt av vår lokalguide og kjørt med buss til det flotte førsteklassehotellet Prince d’Angkor. Ettersom vi ikke får sjekket inn før kl. 14.00 anbefaler vi at du legger badetøyet øverst i kofferten slik at du kan hvile deg ved svømmebassenget etter den lange reisen. Lunsj på egen hånd. 
Om ettermiddagen møtes vi til informasjonsmøte på hotellet. Deretter drar vi på besøk til Les Artisans d’Angkor hvor du kan se hvordan man lager det vakreste kunsthåndverk. Middag for egen regning.

Dag 3, tirsdag 22. oktober
Angkor

Angkor var sentrum for Khmerriket fra år 802. I 1431 ble byen forlatt og etter hvert glemt og overvokst av jungelen. Først på slutten av 1800-tallet ble Angkor gjenoppdaget av franske arkeologer. Områdets sentrum er Angkor Thom, som var den opprinnelige byen, omringet av mur og vollgrav. Vi skal se det vakre Bayon-tempelet, kjent for de store statuene av smilende kjempeansikter. Deretter ser vi Ta Prohm tempelet, som fremdeles er overgrodd av trær. Etter lunsj på den kjente Foreign Correspondence Club, skal vi oppleve Angkor Wat, det mest berømte av Angkor-templene.
Om kvelden spiser vi middag på en hyggelig restaurant og underholdes av tradisjonelle apsaradansere. (F, L, M)

Dag 4, onsdag 23. oktober
Siem Reap

I dag har du hele dagen til fri disposisjon. Slapp av i hotellets hyggelige basseng­område eller bli bedre kjent med Siem Reap. De som ønsker kan ta en spasertur med reise­lederen til det lokale markedet og se på folkelivet. (F)

Dag 5, torsdag 24. oktober
Siem Reap – Kampong Cham – ombordstigning

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og setter kursen mot Kampong Cham, hvor RV Mekong Pestige II venter. Kjøreturen tar rundt fem timer og vi spiser medbragt lunsjpakke underveis. Det blir også et kort stopp ved Kampong Kdei-broen, som kan dateres tilbake til Khmer-kongen Jayavarman VIIs regjeringstid på 1100-tallet. Om ettermiddagen ankommer vi Kampong Cham. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Cruiset begynner. (F, L, M)
 
Dag 6, fredag 25. oktober
Angkor Ban – Chong Koh

Om morgenen kommer vi til Angkor Ban – en av de få byene i Kambodsja som ikke ble brent eller ødelagt av Røde Khmer-­regimet. Den lille landsbyen, med sine tradisjonelle hus på stylter, ligger vakkert til ved Mekong. Noen av husene er over hundre år gamle. Vi tar en rusletur før cruiset fortsetter.
Etter lunsj ankommer vi Chong Koh, en liten landsby kjent for sine silkestoffer. Vi besøker et av silkeveveriene, ser stedets pagode, og hilser på barna på den lokale barneskolen. Om ettermiddagen seiler vi videre mot Phnom Penh, Kambodsjas hovedstad, med ankomst om kvelden. Skipet blir liggende ved kai i Phnom Penh de to neste nettene. (F, L, M)
 
Dag 7, lørdag 26. oktober
Kampong Tralach – Oudong – Phnom Penh

Om morgenen kjører vi med buss til Kampong Tralach, hvor vi skal se Wat Kampoung Leu pagoden fra 1800-tallet. Pagoden ligger midt i rismarkene og er kjent for sine vakre veggmalerier. Videre til Oudong, som var Kambodsjas hovedstad fra 1818 til 1866. Byen ligger på en høyde med utsikt til flere stupaer fra de siste Khmerkongenes regjeringstid. Vi besøker også Vipassana Dhura pagoden, der buddhistmunker mediterer.
Retur til skipet og Phnom Penh for lunsj. Phnom Penh ble grunnlagt i 1373, og utnevnt til landets hovedstad i 1431. Under den franske kolonimakten, fra slutten på 1800- til midten av 1900-tallet, ble Phnom Penh kalt Asias perle. I deler av byen ser man fremdeles bygninger fra den franske kolonitiden. Etter lunsj besøker vi Wat Phnom, tempelet som ga navn til byen. Det blir også tid til å utforske byen på egen hånd. (F, L, M)
 
Dag 8, søndag 27. oktober
Phnom Penh

I dag skal vi bli bedre kjent med Phnom Penh. Vi besøker Det kongelige slott, Sølvpagoden og nasjonalmuseet med mange skatter fra Khmertiden. Om ettermiddagen skal vi besøke den tidligere skolen S21 og vi får et innblikk i et mørkt kapittel i Kambodsjas historie. Under Røde Khmer-regimet (1975–1979) var S21 en beryktet fangeleir der tortur og drap sto på dagsordenen. Før middag er det mulighet for en shoppingtur på byens markeder på egen hånd. (F, L, M)

Dag 8, søndag 27. oktober
Phnom Penh

Etter frokost skal vi bli bedre kjent med Phnom Penh. Vi besøker Det kongelige slott, Sølvpagoden og nasjonalmuseet med mange skatter fra Khmertiden. 
Om ettermiddagen skal vi besøke den tidligere skolen S21 og får vi et innblikk i et mørkt kapittel i Kambodsjas historie. Under Røde Khmer-regimet (1975–1979) var S21 en beryktet fangeleir der tortur og drap sto på dagsordenen. Før middag er det mulighet for en shoppingtur på byens markeder på egen hånd. (F, L, M)

Dag 9, mandag 28. oktober
Om bord

Vi forlater Phnom Penh om morgenen og seiler sørover mot grensen mellom Vietnam og Kambodsja. Grenseformalitetene kan ta noen timer før vi fortsetter seilasen mot Mekongdeltaet. Nyt en avslappende dag om bord og se på livet langs elven. (F, L, M)

Dag 10, tirsdag 29. oktober
Tan Chau

Om morgenen ankommer vi Tan Chau, en avsidesliggende landsby langs Mekong. Etter frokost går vi over i mindre båter for å besøke et teppeveveri, et silkeverksted og et fiskeoppdrett. Utflukten avsluttes med en liten rundtur med rickshaw gjennom byen på vei tilbake til skipet. Cruiset fortsetter om ettermiddagen. (F, L, M)

Dag 11, onsdag 30. oktober
Sa Dec – Cai Be

Dagens første stopp er Sa Dec. Her blir vi med på en spasertur med guide, og passerer flere hus fra den franske kolonitiden. Den  franske forfatterinnen Marguerite Duras, kjent for sine bøker om Fransk Indokina blant annet romanen «Elskeren», tilbragte sin barndom i Sa Dec. Vi besøker et tempel og avslutter med å rusle gjennom det fargerike, lokale markedet. 
Retur til skipet for lunsj. Vi seiler videre gjennom Vinh Long provinsen, midt i det store Mekongdeltaet, mellom to av Mekongs bielver. I neste stopp, Cai Be, drar vi på båttur med lokale småbåter. Utflukten fortsetter til fots forbi den franske, gotiske katedralen, og vi besøker også lokale produsenter av rispapir og kokossukkertøy. (F, L, M)

Dag 12, torsdag 31. oktober
My Tho – Ho Chi Minh City

Skipet legger til kai i My Tho om morgenen. Vi sier farvel til mannskapet og går i land. Fra My Tho kjører vi buss til Ho Chi Minh City. Underveis besøkes markedet i Cholon og en fabrikk som lager lakkarbeider.
Ho Chi Minh City, tidligere Saigon, er Vietnams største by. Vel fremme sjekker vi inn på vårt førsteklassehotell som ligger ved Saigon­elven. Ettermiddagen er til fri disposisjon. Du kan slappe av ved svømmebassenget, eller dra på oppdagelsesferd i byen på egen hånd eller sammen med reiseleder. Lunsj og middag for egen regning. (F)
 
Dag 13, fredag 1. november
Cu Chi-tunnelene og Ho Chi Minh City

Etter frokost drar vi med buss ut på landsbygden for å se de berømte Cu Chi-tunnelene fra Vietnamkrigen. Dette var en del av en underjordisk verden der den vietnamesiske motstandsbevegelsen holdt til. Tunnelene strekker seg hele 212 kilometer og er gravd ut i forskjellige nivåer, fra tre til tolv meter under jorden. Her fantes både skole og sykehus. Retur til Ho Chi Minh City. Om ettermiddagen kan du utforske byen videre på egen hånd.
I kveld skal vi oppleve en helt spesiell vietnamesisk tradisjon; vanndukketeater, før vi spiser avskjedsmiddag på en hyggelig restaurant. (F, M)
 
Dag 14, lørdag 2. november
Ho Chi Minh City og hjemreise

Etter frokost skal vi se mer av Ho Chi Minh City. Første stopp er Krigsmuseet hvor vi får  et innblikk i Vietnamkrigen og dens brutale konsekvenser. Vi skal også se Posthuset og Notre Dame katedralen, begge bygget i fransk kolonistil. Resten av dagen, frem til avreise, er til fri disposisjon. Ta det med ro på hotellet eller kanskje det frister med en siste shoppingtur? Vi får beholde hotellrommet helt til kl. 18.00. Om kvelden flyr vi med Thai Airways til Bangkok. Her blir det to-tre timers ventetid før vi flyr videre. (F)
 
Dag 15, søndag 3. november
Bangkok – Oslo

Thai Airways direktefly til Oslo har avgang rett etter midnatt. Vi lander på Oslo Lufthavn tidlig om morgenen.
 
F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag


Reiseledere
Kristin Clemmensen
Kristin har lang fartstid fra reisebransjen. Først i Star Tour som reiseleder og plassjef i Marokko, Dubrovnik og Frankrike. Deretter etablerte og drev hun eget reisebyrå i Porsgrunn i 25 år, hvor hun ofte var med som reiseleder på gruppeturene hun arrangerte. Hun har vært ansvarlig for lokalavisens årlige leserturer siden 2006, og har vært med på rundreiser i Europa, USA, Afrika og Asia. Sør-Afrika er et av favorittlandene og hit har hun reist jevnlig med grupper og på egne ferier i over ti år. Kristin er samfunnsengasjert, leser mye, glad i naturen og opera. Hun er en omsorgsfull, engasjert og inkluderende reiseleder, som byr på seg selv. Kristin er reiseleder på mange turer med Vista Travel hvert år, og er svært godt likt av våre gjester.

Bente Sandal-Aasen​
Bente Sandal-Aasen er utdannet pedagog og er svært kunnskapsrik innen sitt felt. Hun har lang internasjonal erfaring og har blant annet jobbet som spesialist for INEE – et globalt nettverk av internasjonale organisasjoner som arbeider for å sikre menneskers rett til livskvalitet, trygghet og utdanning i krig, konflikt og katastrofer. Hun har bidratt på en rekke prosjekter hvor mennesker i krisesituasjoner står i fokus, spesielt barn og mindreårige i land som Kambodsja, India, Nepal, Myanmar, Bangladesh og Sri Lanka – hun har bred reiseerfaring i disse landene og var bosatt i Sri Lanka i totalt 7 år. Bente har et sterkt ønske om at norske turister skal få et positivt bilde av landene hun har arbeidet i. Hun viser meget stort engasjement innenfor humanisme og antropologi.


Pris

Standardlugar, hoveddekkkr 28 590
Standardlugar, øvre dekkkr 29 590
Juniorsuite, hoveddekkkr 33 960
Terrassesuite, øvre dekkkr 37 490
Pr. person i delt dobbeltlugar.  
Enkeltlugar*, hoveddekk (dobbel som singel)kr 40 640
Enkeltlugar*, øvre dekk (dobbel som singel)kr 44 990

* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. NB. Det er begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugar.

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo–Siem Reap/Ho Chi Minh City– Oslo med Thai Airways
 • Flyskatter (kr 1630 pr. januar 2019)
 • Transport mellom flyplass, skip, hotell
 • Tre netter på førsteklassehotell i Siem Reap med frokost
 • En lunsj og en middag i Siem Reap
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon på cruiset fra lunsj første dag til frokost siste dag
 • Vann, juice, mineralvann og lokalt øl på cruiset
 • To netter på førsteklassehotell i Ho Chi Minh City med frokost
 • En middag i Ho Chi Minh City
 • Sen utsjekking fra hotellet på dag 14
 • Utflukter og aktiviteter iht. program
 • Engelsktalende lokalguider på utfluktene
 • Tips til besetningen om bord og lokalguider i løpet av cruiset
 • Norsk kunnskapsrik reiseleder


Prisen inkluderer ikke: 

 • Visa til Kambodsja, pt. USD 40
 • Tips til sjåfører og lokalguider
 • Tips til utfluktsguidene på skipet
 • Måltider og drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Bosteder
Våre hoteller
Vi bor på gode førsteklassehoteller, begge med svømmebasseng.

 • Hotel Prince d’Angkor i Siem Reap
www.princedangkor.com 
 • Grand Hotel i Ho Chi Minh City
www.grandhotel.vn


RV Mekong Prestige II 4*+
Rederi: Rivages du Monde
Byggeår: 2013
Lengde: 68
Passasjerer: 62
Førsteklasses skip hvor fransk eleganse kombineres med lokale materialer og møbler. Restauranten serverer både internasjonal og asiatisk mat. Fasilitetene inkluderer en hyggelig salong med bar, soldekk med solsenger, trimrom, spa og boblebad. Alle lugarene er utvendige og har to senger som kan settes sammen til en dobeltseng, bad med dusj, et lite bord, to stoler, hårtørrer, minisafe og aircondition. Standardlugarene (20 m²) har en liten balkong. Juniorsuitene (25m²) på hoveddekk og terrassesuitene (27 m²) på øvre dekk har litt større balkong enn standardlugarene, samt separat badekar i tillegg til dusj.

«Norsk» skip
På dette cruiset er det kun gjester fra Vista Travel om bord. To reise­ledere følger gruppen fra Oslo. 


Pass og visum
Norske statsborgere må ha visum for å reise til Kambodsja. Passet må være gyldig minst seks måneder etter hjemreisedato. Du vil få tilsendt informasjon om hvordan man søker visum i god tid før avreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og visum er gyldig ved avreise. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler. 


Helse
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.


Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden på kort varsel. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.

Personal information (identical passport)

You can add 9 more participants on this trip

More travel participants


24/7 Customer Support

We’re here to help you, round the clock.

Newsletter Signup

Sign up now and get the best holiday and flight deals straight in your inbox!

Easy & Fast Booking

Search, compare and book your tickets at the lowest fares.

Multi Payment Option

Choose how you want to pay for your bookings.

Trustly online bank payments

With Trustly's direct bank payment online, payments go directly from account to account - without a card, app download or registration requirement.

Copyright © 2024 Uno Travel Sweden AB All Rights Reserved.